Facebook Big Belly Linkedin Restaurant Big Belly Google+ Big Belly Cluj


 


»
Articole » Curiozitati Culinare » Mandria bucatariei italiene – pastele

Mandria bucatariei italiene – pastele

Spiralate, rotunde, melci, cu sos ragu sau sos carbonara – cu totii iubim pastele si poate din acest motiv au devenit unele dintre cele mai populare preparate din intreaga lume. Multiplele varietati de gatire, pretul accesibil, savoarea si diversitatea pastelor sunt unele dintre cele mai puternice motive pentru care acest fel de mancare este atat de apeciat. Gata sa satisfaca poftele celui mai mare mofturos, pastele sunt bogate in carbohidrati si, implicit, bune pentru a ne asigura portia necesara de energie.
Sub toate formele, sub toate culorile, pastele pot fi preparate cu usurinta si sunt apreciate daca se consuma intr-o combinatie subtila de gusturi autentice, fara excese si fara complicatii inutile. Pentru a afla tot despre mancarea ta preferata, ti-am pregatit cateva curiozitati despre acest preparat indragit de catre toata lumea.
 
Diversitatea pastelor este inegalabila – in lume exista peste 600 de feluri diferite de paste
        Asadar, spaghetti, penne, tortelini, tagliatelle, fussili, linguini, farfallem fettucine sau lasagna sunt doar mica parte din diversitatea pe car eo are acest preparat, fie ca sunt paste proaspete sau uscate.
De asemenea, pastele au si o mare varietate de culori. Pentru a colora diferite sortimente se foloseste cerneala de sepie(paste negre), sofranul(paste galbene), spanacul(paste verzi), rosiile(paste rosii).
 
Italienii – loc fruntas cand vine vorba de paste
        Potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Pastelor, cei mai mari consumatori de paste din lume sunt italienii, cu o medie de 26 de kilograme pe an pe cap de locuitor. In plus, Italia se afla pe primul loc la productia pastelor(produce 3,25 milioane de tone de paste in fiecare an) si este si cel mai mare exportator de paste din lume.
        Conform studiilor, Venezuela este al doilea cel mai mare consumator de paste din lume.

  Pastele – alegerea ideala pentru o dieta sanatoasa
         In mod natural, pastele au un continut scazut de grasimi si un nivel ridicat de carbohidrati complecsi, acestea fiind un preparat culinar ideal pentru o dieta echilibrata. Carbohidratii reprezinta principala sursa de glucoza a organismului, aceasta fiind esentiala de energie pentru creier, globule rosii, muschi si organe.
        De asemenea, studiile arata ca pastele sunt un surplus de vitamina B, fier si acid folic, benefice organismului nostru.
 
 Paste si rosii – combinatia ideala
         Cand ne gandim la paste si la preparate din bucataria italiana, automat le asociem si cu rosiile deoarece o emblema a bucatariei italiene sunt spaghetele servite cu sos de tomate cu diferite ierburi(in special oregano si busuioc) si ulei de masline. O multime de retete de paste au ca si componenta principala sosul de rosii, de la aceasta pornind o multitudine de alte combinatii care mai de care mai gusoase.
Cu toate acestea, pana spre sfarsitul anului 1600 rosiile nu au facut parte din bucataria italiana, fiind considerate plante ornamentale otravitoare.
 
Si pentru a-ti fi cat mai usor si la indemana sa incerci retete variate de paste, poti comanda de la noi diverse sortimente. Iti oferim o gama variata de paste gustoase si iti recomandam sa incerci paste cu branza Cluj sau sa iti rasfeti papilele gustative cu o comanda paste pui Cluj.



Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!



Nume*
 
Email
(nu va fi facut public)    
Comentariu*
 
Introduceti codul din imagine:


Transport gratuit pentru comenzi > de 30 lei
Timpul de livrare: intre 30-60 min