28 Mai ziua internationala a hamburgerului

25 May. 2020

Uitandu-ne in calendarul sarbatorilor internationale, am observat ca apar unele zile deosebit de amuzante, carora nici nu ne-am fi gandit vreodata ca li se vor da o semnificatie atat de importanta, astfel incat aceste evenimente sa fie celebrate an de an.   

28 Mai este declarata ca fiind ziua internationala a hamburgerului, unul dintre cele mai vandute sandwich-uri din lume. Acesta reprezinta un simbol culinar al lumii vestice aflate mereu in miscare, care nu se poate opri nici pentru a manca. 

Un pic despre istoria hamburgerului 

Chiar daca este considerat un preparat specific bucatariei americane, se pare ca hamburgerul isi are originile in Europa, mai exact in orasul Hamburg din Germania, cunoscut in secolul XIX-lea ca exportator de carne de vita de calitate superioara. O data cu cresterea emigratiei germanilor in Statele Unite ale Americi, s-a raspandit si mancarea germana, fiind deschise numeroase restaurante care ofereau friptura de vita in stilul „Hamburg”.  Dupa ce James H. Salisbury, un medic din New York, a sugerat ca preparatele din carne de vita sunt sanatoase, acest preparat s-a raspandit rapid in restaurante sub forma de preparate de carne de vita taiate marunt. Cu toate ca reteta a suferit numeroase modificari, se pare ca hamburgerul pe care il stim azi a aparut in 1904, in orasul St Louis, America.  In ziua de azi, hamburgerul continua sa fie unul dintre cele mai populare preparate ale momentului, fie ca vorbim de reteta clasica sau gourmet.  

Cum sarbatorim la Big Belly ziua internationala a hamburger-ului? 

La Big Belly sarbatorim ziua hamburgerului timp de o saptamana. Astfel, in saptamana 25 -31 Mai 2020 beneficiezi de o reducere de 10 % la toata gama de burgeri. Indiferent ca preferi un burger cu carne de vita , pui sau vegetarian  la noi vei gasi cei mai deliciosi burgeri. 

Categorii
Social