Pizza Hawaii – arome exotice si unice

24 Jun. 2019
Pizza este preparatul pe care nu il putem refuza niciodata, fie ca suntem la dieta, fie ca suntem vegetarieni sau doar avem grija de stilul nostrum de viata. Este unul dintre cele mai populare si consumate feluri de mancare din lume, asadar permite o varietate de combinatii, cu ingrediente cat mai diversificate, pentru a oferi un gust unic. Pizza Hawaii este cel mai bun exemplu de combinatii inedite de ingrediente, si chiar daca unele persoane nu ar incerca niciodata acest preparat, pentru altii a devenit felul de mancare favorit.

Ne gandim mereu si la cei care isi doresc sa incerce retete si preparate diferite, astfel ca din restaurantul nostru puteti comanda si Pizza Hawaii, preparata de catre bucatarii nostri dupa o reteta proprie: sos de rosii, porumb, sunca, mozzarella si ananas, combinate toate intr-o reteta pe cat de simpla, pe atat de gustoasa.
 
Cum a aparut Pizza Hawaii?
In ciuda numelui sau, Pizza Hawaii nu are nicidecum origini in Hawaii, ci este de fapt o inventie canadiana. In 1962, acest fel de pizza a luat nastere la un restaurant din Hawaii, fiind preparata pentru prima data de bucatarul unui restaurant din Ontario. Putem presupune doar ca numele este asociat cu dulcele preparat exotic ananasul.
In Australia, pizza Hawaii este cel mai popular fel de pizza, reprezentand 15% din vanzarile totale de pizza.
 
O combinatie neasteptata de ingrediente
Sub nicio forma, pizza nu este asociata cu ingrediente dulci sau cu fructe, ci mai degraba am incerca-o doar combinata alaturi de un sos sweet chilli cu un gust discret. Bucataria moderna propune insa tot mai des retete inedite care contin ingrediente in combinatii neasteptate: dulce, sarat sau picant, toate in acelasi preparat. In felul acesta, rezultatul final nu va fi deloc unul banal: toate aromele si simturile se vor contopi astfel incat sa ofere o experienta culinara diferita.
Gurmanzii si curiosii care indraznesc sa o incerce se vor bucura instant de un gust unic si de explozia de arome inedite de pe cerul gurii. Asadar, pizza Hawaii nu este doar un preparat iesit din comun, ci a devenit in timp o delicatesa, un preparat cu care ne delectam simturile atunci cand ne dorim sa incercam ceva diferit.

Categorii
Social