Vinul fiert - un adevarat deliciu al sezonului rece

9 Dec. 2019

A venit vremea aceea cand temperaturile scad in mod semnificativ, zilele devin tot mai scurte, iar strazile sunt din ce in ce mai pustii. Sezonul rece si-a intrat in drepturi, e vremea sarbatorilor de iarna.

Se simte mirosul iernii: “vanatoarea” brazilor de Craciun e pe cale sa-nceapa, mirosul de portocala, scortisoara si vin fiert se simte aproape la fiecare casa. Dar, ce ne poate incalzi mai bine sufletele decat o cana de vin fiert, savurata in compania cuiva drag noua?

Stiati ca  initial, vinul fiert a fost cunoscut sub numele “Hipocris”, dat dupa numele unui medic si era bautura cel mai mult servita la petreceri in epoca victoriana? Vremurile insa s-au schimbat, vinul fiert devenind foarte popular, fiind servit cu diferite ocazii festive si la petreceri. Ingredintele acestei bauturi sunt aproape intodeauna naturale, sporind astfel beneficiile pentru sanatate (*atunci cand se consuma in cantitati moderate).

Peste hotare, vinul fiert este de obicei facut, din vin rosu incalzit, la care se adauga batoane de vanilie si de scortisoara. Optiunea nonalcoolica este de a utiliza fructe in loc de vin. Medicii recomanda la finalul zilei un pahar de vin rosu, deoarece contine cantitati mari de polifenoli naturali si antioxidanti, care nu doar ajuta celulele sa lupte impotriva radicalilor liberi, dar si cresc nivelul de colesterol “bun”.

Daca si tu iubesti iarna si iti place sa iti lipesti degetele zgribulite de peretii fierbinti ai canii si sa inspiri adanc miros de struguri, portocale, scortisoara si cuisoare atunci te asteptam cu drag la Big Belly pentru a savura o cana delicioasa de vin fiert.

Ne gasesti langa statia Kaufland, pe Calea Manastur numarul 68!