Pizza cel mai comandat preparat la nivel national

24.03.2022
Pizza cel mai comandat preparat la nivel national

Pizza! Pizza! Pizza! Cine nu iubeste pizza? Pana si Testoasele Ninja iubesc pizza. Acest preparat este iubit de toata lumea. In Statele Unite ale Americii, rezultatele unui sondaj au aratat faptul ca, pizza este singurul fel de mancare pe care Americanii doresc sa il manance pentru tot restul vietii.

In acest articol descoperim istoria acestui preparat minunat.

Primele dovezi ale apritiei unui tip de aluat, paine, au fost descoperite acum 3000 de ani in Sardinia. Se pare ca acestia stiau inca de atunci cum se utilizeaza drojdia. Grecii antici obisnuiau sa coaca un tip de paine plata, in care se gaseau si condimente ca: usturoi si ceapa.

Cuvantul pizza a aparut pentru prima data in sudul Italiei, intr-un document latin, gasit in orasul Gaeta in anul 997. Cu toate acestea suntem inca departe de pizza moderna din ziua de azi. Cuvantul pizza pana in secolul 16 se referea la o paine plata acoperita cu sos alb.

Pizza moderna a fost realizata de catre locuitorii orasului Napoli, aceștia au introdus, sosul de roșii si mozzarella in reteta, pentru o pizza delicioasa.

Conform unei legende, Pizza Margherita, a fost creata in anul 1889 de catre un pizzer Napolitan numit Raffaele Esposito, in timpul vizitei reginei Margherita de Savoy. Acesta a creat o pizza in culorile steagului Italian: oregano reprezanta verdele, mozzarela albul si sosul de rosii, rosul. Astfel a aparut Pizza Margherita in onoarea reginei.

Acum ca, cunosti si istoria acestui preparat minunat, te poti declara cu adevarat un iubitor de pizza.

La Big Belly, avem in meniu pizza delicioasa creata pe baza unei retete clasice din Italia, pentru toate gusturile. In plus, dupa o saptamana incarcata, probabil gatitul este ultimul lucru pe care vrei sa il faci. Daca faci o comanda de pizza, nu trebuie sa iti mai faci griji pentru gatit si primesti mancarea la usa.Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙