Spaghetti and Meatballs, un preparat clasic si extrem de gustos

29.09.2022
Spaghetti and Meatballs, un preparat clasic si extrem de gustos

Daca iti amintesti desenul animat “Doamna si Vagabondul” al lui Walt Disney, nu ai cum sa nu vizualizezi celebra scena in care cei doi catei iau cina si mananca nimic altceva decat...spaghetti and meatballs. Probabil ai gustat cel putin o data acest preparat, dar cat de multe stii despre originile spaghetelor cu chiftelute si sos de rosii?

Desi aceasta reteta populara poate parea in mod sigur italiana, originile sale nu se afla tocmai in Italia. De fapt, multe restaurante din Italia nici macar nu servesc spaghetti and meatballs.

Cele mai multe surse afirma de fapt ca imigrantii italieni au adus conceptul de chiftele cu ei in America si au adaptat aceasta reteta ulterior. Asadar, acest fel de mancare a fost inventat cel mai probabil de italieni care au venit in America in anii emigratiei italiene in Statele Unite - 1880-1920.

Pentru ca si-au dorit diete bogate in proteine, dar isi permiteau sa cheltuie putin pe alimente, carnea si sosul de rosii au fost alegerea fireasca, fiind ieftine si usor de gatit. Practic, spaghetti and meatballs au fost create dintr-o combinatie de inventivitate si ingeniozitate.

Asadar, spaghetti and meatballs reprezinta de fapt o specialitate a culturii italiano-americane si sunt mult mai populare in restaurantele italiene din Statele Unite, decat in restaurantele din Italia.

Trecand de la originile preparatului la ingredientele care stau la baza acestuia, alaturi de paste si sosul de rosii, chiftelutele sunt cele care ofera o aroma si o consistenta aparte. La Big Belly preparam chiftelutele dupa o reteta proprie pentru a ne asigura de calitatea tuturor ingredientelor si a oferi un touch aparte preparatului. Si pentru ca parmezanul razuit deasupra completeaza intreaga savoare a pastelor, acesta nu lipseste nici de pe portia de spaghetti and meatballs marca Big Belly.

Ce zici, ti-am facut pofta de niste spaghetelor cu chiftelute si sos de rosii? Daca da, nimic mai simplu doar comanda pe www.bigbelly-cluj.ro, iar noi ti le livram in cel mai scurt timp posibil.
 Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙