Mini papanasii Big Belly, un desert savuros pe care trebuie sa il incerci

29.09.2022
Mini papanasii Big Belly, un desert savuros pe care trebuie sa il incerci

Daca esti fan desert, in mod sigur ai incercat cel putin o data papanasi. Desi multi cred ca desertul este unul specific romanesc, preparatul are de fapt origini daneze si ar fi fost pregatit pentru prima oara pe puntea unui vas. Oricare ar fi insa originea sa exacta, gustul delicios si aromat il face unul dintre deserturile cele mai indragite.

Tocmai de aceea, la Big Belly am decis sa-i includem si in meniul nostru, dar intr-o varianta mai diferita, usor de savurat, sub forma de mini papanasi. Pregatiti din branza dulce de vaci, faina si zahar si serviti fie cu smantana si dulceata de afine, fie cu Nutella, mini papanasii sunt un desert pe care trebuie sa il incerci.

Se spune ca papanasii moldovenesti ar fi de influenta ucraineana, fiind denumiti sirniki. Aceasta versiune se regaseste in special in Moldova si mai ales in zona de peste Prut. Forma prajita a desertului apare cu precadere in zona Bucovinei.

Papanasii fierti sunt mai populari in zona Ardealului. Desi exista si aici varianta prajita a papanasilor, reteta clasica a celor de aici se refera la cei fierti, ce au in compozitie branza de vaci si gris.

Pufosi si aromati, mini papanasii de la Big Belly sunt ideali pentru momentele in care ai pofta de ceva consistent si dulce. Fie ca alegi varianta clasica cu smantana si dulceata, fie ca optezi pentru alternativa cu Nutella, gustul va fi cu siguranta unul savuros.Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙